Γονείς

Δρατηριότητες Μικρού ΣχολείουΟ χώρος μας είναι ειδικά φτιαγμένος για να υποδέχεται μαθητές, έτσι για τους γονείς δεν φτιάξαμε καμία απολύτως γωνιά στο Μικρό Σχολείο!

Έπειτα από δέκα και πλέον χρόνια συνεργασίας με οικογένειες, φυσικά θεωρούμε σπουδαίο το ρόλο των γονέων γι’ αυτό και σκεφτήκαμε μια πρωτοποριακή και πρωτότυπη συμμετοχή και όχι αυτή της αναμονής σε μία κρύα αίθουσα.

Προσκαλούμε όλους τους γονείς των μαθητών μας να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν οι ίδιοι στη μελέτη, στο ομαδικό ή στο ατομικό μάθημα του παιδιού τους. Κατόπιν συνεννόησης και προκαθορισμένου ραντεβού, ένας γονιός κάθε φορά είναι ευπρόσδεκτος να παρακολουθήσει το μάθημα και να αποτελέσει ενεργό μέλος της ομάδας με τη βοήθεια και τη καθοδήγηση των δασκάλων. Με αυτόν τον τρόπο, ο γονέας έρχεται σε επαφή με τους τρόπους διδασκαλίας που χρησιμοποιούμε εμείς και έχει την ευκαιρία να τους εξασκήσει με τη βοήθειά μας ώστε να μπορέσει αργότερα να τους εφαρμόσει και στο σπίτι. Επίσης, αποκτά σαφή εικόνα του παιδιού του ως μαθητή-μέλος ομάδας και μπορεί να αναγνωρίσει στη πράξη δυσκολίες και κλίσεις. Τέλος, ενώ οι γονείς αποκτούν πλήρη γνώση του προγράμματος του παιδιού, το ίδιο το παιδί νιώθει τους γονείς του κοντά στη προσπάθεια που κάνει και αντιλαμβάνεται τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δασκάλους του και στην οικογένειά του.

Για να διασφαλίσουμε τη ποιότητα της δουλειάς μας, κάθε μαθητής του Μικρού Σχολείου διατηρεί το προσωπικό του «ημερολόγιο μαθημάτων» το οποίο φυλάσσεται στο χώρο μας και συμπληρώνεται από το ίδιο το παιδί (με βοήθεια αν χρειαστεί). Σε αυτό το ημερολόγιο αναγράφεται η δουλειά που έπρεπε να γίνει, αν ολοκληρώθηκε, αν παρουσιάστηκαν δυσκολίες και πόση βοήθεια χρειάστηκε. Το αρχείο αυτό βοηθά την ομάδα μας να έχει πλήρη έλεγχο της προόδου κάθε μαθητή και φυσικά μας βοηθά να παρουσιάσουμε στο γονιό τη δουλειά που κάνει το παιδί στο Μικρό Σχολείο, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Visit Us On Facebook