Μαθαίνω

Δρατηριότητες Μικρού ΣχολείουΣτο Μικρό Σχολείο πιστεύουμε πολύ στη διαφορετικότητα και γι’ αυτό θέλουμε να υποστηρίξουμε όλα τα παιδιά ώστε να έχουν πρόσβαση στη μάθηση, όποια κι αν είναι η κλίση τους, όποια κι αν είναι η δυσκολία τους, όποιος κι αν είναι ο ρυθμός τους. Είναι πλέον γεγονός πως –δυστυχώς- το σχολείο από μόνο του δεν καλύπτει όλους τους μαθητές καθώς χρησιμοποιεί ακόμα ξεπερασμένες και άκαμπτες τεχνικές διδασκαλίας. Από την άλλη πλευρά, η «φροντιστηριακή» εκπαίδευση μπορεί να είναι υπερβολική για κάποιες ηλικίες (όπως στο δημοτικό), βαρετή και πεπερασμένη ή ακόμα και πολύ ακριβή. Εμείς συνυπολογίσαμε τη διαφορετικότητα του κάθε παιδιού και την οικονομική δυσχέρεια της μέσης οικογένειας και δημιουργήσαμε ομαδικά τμήματα μάθησης βασισμένα σε πολύ-αισθητηριακές τεχνικές, εξειδικευμένη, ευέλικτη και προσαρμοστική διδασκαλία.

Κάθε μέρα λειτουργούν ομαδικά τμήματα διάρκειας μιάμισης ώρας με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες ανά ηλικία ή τάξη (αρχαία ελληνικά, μαθηματικά, δημιουργική γραφή, ορθογραφία & ανάγνωση κ.α.). Ανάλογα με τη δυσκολία του κάθε μαθητή, οι γονείς μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για ένα ή περισσότερα τμήματα την εβδομάδα ενισχύοντας έτσι τα παιδιά, κλείνοντας τυχόν κενά στην ύλη ή απλώς προλαμβάνοντας δυσκολίες στο μέλλον.

Το Μικρό Σχολείο είναι ιδιαίτερα φιλόξενο για παιδιά με διαγνωσμένες ή μη μαθησιακές δυσκολίες (τύπου δυσλεξίας). Ούτε λίγο ούτε πολύ, όσο η επιστημονική κοινότητα ακόμα προσπαθεί να «ορίσει» τύπους δυσκολιών, εμείς δε χάνουμε χρόνο με «ταμπέλες» και δουλεύουμε πρακτικά και άμεσα με τα συμπτώματα: «γιατί το παιδί δυσκολεύεται», «ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει», «πώς θα μάθει πιο εύκολα».

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η ιδέα του Μικρού Σχολείου ξεκίνησε από το χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Η ομάδα μας πιστεύει στην ενταξιακή εκπαίδευση και στην ιδέα πως όλα τα παιδιά μπορούν να μάθουν αρκεί να βρούμε το σωστό τρόπο να τα διδάξουμε.
Για το λόγο αυτό, όλα τα προγράμματα δημιουργούνται και εποπτεύονται από ανθρώπους με εμπειρία στην ειδική εκπαίδευση και τις μαθησιακές δυσκολίες.

Στο χώρο του Μικρού Σχολείου πραγματοποιούνται και εξειδικευμένα ατομικά μαθήματα κυρίως για παιδιά με διαγνωσμένες δυσκολίες ή μαθητές με πολλά κενά πάνω στην ύλη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τις κενές θέσεις και το κόστος των προγραμμάτων ή για να κλείσετε μια αξιολόγηση του μαθησιακού επιπέδου του παιδιού σας εντελώς δωρεάν.

Δείτε το πρόγραμμα των ομαδικών τμημάτων

Visit Us On Facebook